kristna skolor

Att finna ro i sin tro

Att finna ro i sin tro

Hur ser din kyrka ut? För de flesta av oss har faktiskt en kyrka. Eller i varje fall ett tempel.

Till exempel brukar det sägas att våra shoppingcenter har blivit vår tids kyrkor. Dessa är en plats dit vi går för att må bra, om än temporärt. Nu är inte shoppingcentrum något negativt i sig, däremot kan de lätt bli till platser dit vi går för att fly undan oss själva – och där vi temporärt köper oss lycka.

Allt går förstås att göra på två sätt. Bara för att du handlar saker så betyder det inte att du är olycklig. Men det är ändå alltid en god idé att ta en stund och reflektera över varför man gör som man gör.

För många av oss har skogen blivit en plats där vi får koppla upp oss mot något annat. En plats där det inte finns några prestationskrav och där vi bara får vara oss själva. 
För andra så är kyrkan och liknande samfund en sådan plats. Att vistas med andra människor som också delar vår bild av Gud ger oss tröst och kraft i en värld som snurrar allt snabbare.

Kanske blir dessa platser extra viktiga nu när flera av oss känner att samhället blir allt mer osäkert och våldsamt. Det är i dessa tider som vi behöver hitta andra människor som ger oss styrka och som vi kan skapa långsiktigt välmående.

För många är https://www.agapenorrkoping.se/ en knytpunkt för att komma i kontakt med människor som delar vår syn på livet. Stiftelsen Agape samlar även ett antal skolor och förskolor under sina vingar och arbetar för att ge unga individer en kristen grund att stå på.
I en värld som blir allt mer splittrad så står vårt hopp till att utforska vår egen tro, för att hitta den livskraft som gör oss alla unika.