Hudiksvall

Besök vackra och glada Hudiksvall

Besök vackra och glada Hudiksvall

Hudiksvall är Sveriges 79:e största tätort och Hudiksvalls kommun ligger i Hälsingland i Gävleborgs län. En fråga som är viktig i Hudiksvall är landsbygden och att leva och bo där. Hela 60% av kommunens befolkning bor utanför centralorten vilket bidrar så klart till en vilja att fortsätta att utveckla landsbygden. I Hudiksvall finns en vacker visningspark i början av kärleksstigen som är prydd med rosor och perenner. Här ryms olika trossamfund som svenska kyrkan, katolska kyrkan, Missionskyrkan, Baptistkyrkan och Pingstkyrkan. Höglidenkyrkan erbjuder möjlighet till vuxendop i Hudiksvall.

 

 

Glada hudik-teatern

De flesta i vår avlånga land tänker nog på Glada Hudik-teatern när man nämner Hudiksvall. Det är en daglig verksamhet vars mål är att förändra hela världens sätt att tänka, se och förhålla sig till utvecklingsstörda. Det är en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda kan utvecklas tillsammans i en meningsfull verksamhet. Vi har sett gänget på tv, vi har också följt en av skådespelarna spela Ica-Jerry i Icas reklamer och nu senast följt Emma på catwalken. Dessa människor har kommit att bli folkkära idoler och något för Hudiksvall att vara mycket stolta över.

 

Många roliga sätt att aktivera sig 

Här finns oändliga möjligheter till att motionera och idrotta i vacker miljö. Det finns också en detaljerad cykelkarta som man kan följa om man skulle vilja ge sig ut. Vid Östra skolan finns samlingsplatsen “Sportparken” som bidrar till att öka ungdomars hälsa och skapa en unik arena för gamla och unga. Här går även att finna härliga skidspår och motionsspår och ett sportbibliotek där man kan låna fritidsutrustning för olika aktiviteter. Hälsinglands museum grundades för 150 år sedan och erjbjuder fortfarande allmänheten spännande utställningar, visningar och konserter.  I över hundra år har människor refererat till Hudiksvall som “Glada Hudik” och det präglar stadens attityd och gästfrihet och i Hudiksvall finns mycket för turisten att uppleva. Välkommen!