lediga lokaler

Dags att leta efter lediga lokaler - se hit!

Dags att leta efter lediga lokaler - se hit!

editorial

Er hembygdsförening har sedan starten vistats i samma lokal. På senare år har ni dock börjat känna att ni vuxit ur den en aning. I takt med att föreningen vuxit i antal deltagare, har lokalen krympt. 

På den senaste föreningsstämman klubbade ni igenom att det har blivit dags att se sig om efter en ny lokal. Ni har valt att ta hänsyn till några faktorer när det kommer till att leta efter lediga lokaler. Den nya lokalen får inte ligga för avlägset och hyran måste kunna vara rättfärdigad i relation till föreningens ekonomi. Vid årsskiftet ska den nya lokalen vara invigd.

Man kan ha flera anledningar till att man vill hitta lediga lokaler. Man kan vara engagerad i en förening som behöver en ny föreningslokal, eller så är det dags för företaget att byta till en större eller mindre lokal. Har ni en hobby som kräver ett lämpligt utrymme, så kan det vara bra att ha en separat lokal till denna. 

Här går det att leta efter lediga lokaler. Vet man redan vilken yta man behöver, så är det bara att uppge detta när man söker. Det går även att ange vilken hyra man är beredd att betala.

 

lediga lokaler

 

Var rädd om din lokal

Bra att tänka på när man hyr lokal är att man vårdar den så att den är i gott skick när man avslutar hyresperioden. Ett visst mått av slitage på lokalen är naturligt, men att göra åverkan eller större modifieringar är inte tillåtet. Hör gärna med er hyresvärd om ni är osäkra på vad som är OK och inte när ni hyr lokal. 

Tänk även på att de nycklar ni erhåller till er lokal är värdehandlingar som ska förvaras omsorgsfullt. Borttappade eller skadade nycklar leder ofta till omfattande åtgärder som exempelvis byte av låskolvar, vilket medför extra kostnader.