ridskola stockholm

De stora fyrbenta vännerna

De stora fyrbenta vännerna

Hästar är många barns dröm och att få rida på dessa stora, snälla, vackra djur är något som många barn kan lägga timmar av energiskt och komplett oförtröttligt tjat på för att uppnå. Idag låter många föräldrar sina barn börjar på ridskola i stockholm eftersom ridskolorna inte längre bara finns långt ute på landet, utan idag är mer lättillgängliga och dessutom har alla möjliga ridlektioner som man lätt kan boka. Ridskolor i Stockholm kan finnas lite varstans och inte vara svårare att få tag i än någon annan aktivitet som barnet önskar prova på.

 

Lite läskigt kanske

Det är inte bara barn som går på ridskolor i Stockholm, utan det är minst lika många vuxna. Och det är vanligt att man först börjar på ridskola när man blivit lite äldre eftersom man kanske tyckte det var lite skrämmande med de där stora djuren när man var barn. Så när man blir äldre så vågar man äntligen följa sin dröm att börja på ridskola och så blir man fast. Ridning är en sport där man inte bara har en lektion och sedan åker hem utan många blir kvar och tar hand om sina hästar såväl före som efter lektionen.

 

 

Vad man lär sig

Det man lär sig på en ridskola är inte bara ridningens grunder utan även att respektera och ta hand om ett djur. För även om hästar är stora så är de utlämnade till människan för omvårdnad och trygghet. På en ridskola i Stockholm får man därför också lära sig att göra rent i hästens box och att pyssla om hästen genom att kratsa hovar och rykta hästens päls. Man får lära sig hästens anatomi och historia. Vad hästar äter och de vanligaste skadorna och sjukdomarna. Det är också vanligt att vänskap mellan ridskolans elever uppstår som sedan kan vara hela livet ut.