arborist

Den läkande skogstomten och arboristen som håller den säker

Den läkande skogstomten och arboristen som håller den säker

Tänk att bo på en rejäl naturtomt med ett enkelt lite hus någonstans i mitten. Att få vandra omkring i skogsmiljö, kanske till och med med en bäck på tomten – det känns som en dröm. Att göra det är att återvända till de miljöer som många av våra förfäder växte upp på – i det tider då skogen stod för överlevnad häruppe i den kalla nord.

Skogens kraft

Även om de flesta av oss idag inte längre är beroende av skogen för att överleva, inte direkt i varje fall, så har den fortfarande en läkande roll i våra liv. Det är inte undra på att man faktiskt kan få skogen utskriven på recept – för hälsans skull. Att promenera omkring där i det gröna, det gör något fantastiskt med våra själar. 

I skogen får vi nämligen tid att vara oss själva och bara njuta av tillvaron som den är. I skogen finns det inte några krav, utan bara lugn och stillhet.

Visst, har man en skogstomt så kanske den tids nog också kräver att man lägger sin hand på den. Det kan trots allt vara så att något träd behöver lite extra omsorg av en arborist för att den faktiskt har blivit lite för vild – eller till och med kan ha blivit en fara.
Allting har ju trots allt en livslängd och förr eller senare kommer ett träd att ha blivit så gammalt att det riskerar att falla ned. 
Kan man göra detta under kontrollerade omständigheter – med en motorsåg – kan man se till att ingen blir skadad när detta händer.

Lite fint kan det då vara att lägga en varm hand på trädet och tacka för den här tiden. Det har trots allt med stor säkerhet stått hår långt före du vandrade omkring under dess skugga.

Ibland är det fint att därför ta farväl av denna enorma växt – som trots allt kommunicerar med träden omkring det under marken.