fönster

Ett fönster är en tavla med världen som motiv

Ett fönster är en tavla med världen som motiv

editorial

Du som bor i Göteborg lever verkligen i en av Sveriges vackraste städer. Västkustens huvudstad är välkänd för sin fina natur, såväl ute i de mer naturnära områdena som inne i city. Många anser verkligen att Göteborg är vacker som en tavla. Och en tavla kräver ju sin ram.

När du befinner dig i ditt hem i Göteborg har du faktiskt möjligheten att påverka hur den ramen ser ut. Om detta påstående gör dig förvirrad, så vänd blicken mot platsen där det göteborgska ljuset faller in i rummet: ditt fönster. Ett fönster är nämligen som en ram runt din utsikt.

Göteborg går hårt åt gamla fönster

Ett fönster är så mycket mer än bara fönsterglaset. För dig som är fönsternörd kommer inte detta som någon överraskning. Många entusiaster gillar gamla fönster, med spröjsar och haspar intakta. I den lantliga miljön i Göteborgs skärgård är detta kanske särskilt vanligt.

Men det göteborgska klimatet sliter faktiskt en hel del på fönsterkarmar och trädetaljer. Du som vill behålla dina gamla originalfönster gör klokt i att lämna in dem på service med jämna mellanrum. Slipning och målning kan verkligen hjälpa till att skydda fönsterkarmarna mot de hårda skärgårdsvindarna. 

 

fönster

 

Ge Göteborg den inramning staden förtjänar

Ditt vackra fönster förtjänar alltså att skyddas från Göteborgs vädermässiga påfrestningar. Och den fina staden Göteborg förtjänar att bli sedd genom ditt vackra fönster. Här uppstår en vacker symbios, som du lätt kan få hjälp med att hedra.

En specialist på skötsel av fönster ger dig inte bara praktisk hjälp med att täta fönster för att göra hushållsekonomiska vinster vad gäller till exempel uppvärmning. Hen kan också se till att säkerställa de rent estetiska och kulturhistoriska värden som många gamla fönster i Göteborg har. Vissa fönsterspecialister har ett stort kontaktnät vad gäller reservdelar till äldre fönster. Perfekt för dig som vill rama in Göteborg i originalstil.