möbler

Ge nytt liv till second-hand möbler med hjälp av tapetserare

Ge nytt liv till second-hand möbler med hjälp av tapetserare

Återbruk är ett ord som verkligen trendar i Sverige. De allra flesta blir mer och mer miljömedvetna och vill minska sitt biologiska fotavtryck så mycket det bara går. En av sakerna som man enkelt kan göra för att minska miljöpåverkan är att inte köpa en massa nya saker. Genom att de allra flesta börjat tänka mer miljömedvetet så har det också medfört att trenderna följt med och man kan få inspiration till återbruk lite överallt. Är man händig så finns det massor av DIY (Do It Yourself) tips och inspiration i bland annat tidningar och på sociala medier. Att ha saker i sitt hem som man själv tillverkat från återvunna material kan lätt ge lite extra tillfredsställelse. 

Något annat som både är trendigt och bra att göra är att handla på second-hand, loppisar och auktioner. Där kan man hitta vackra saker som har riktig karaktär och inte längre finns i massproduktion. Många kan dock känna sig lite tveksamma till att köpa använda saker. De kan vara slitna och skitiga, vilket gör att man kanske inte är så sugen på att ta in dem i hemmet. Men det kan finnas en lösning på det också. Till exempel om man har hittat en gammal stol eller fåtölj som är sliten i sits och rygg, så kan man enkelt lämna i den till en firma som är proffs på att klä möbler.

Almtunatapetserarverkstad är ett företag som varit verksamt sedan år 1950. De hjälper både privatpersoner och företag att ge nytt liv till gamla möbler. Förutom att stoppa och klä om erbjuder de även möbeltvätt och textilskydd, rottingflätning, försäljning av möbeltyger, skinn, tapetserarmaterial, skumplast samt lädervårds- och textilskyddsprodukter. Med lång erfarenhet och användandet av tidsenligt material kan de visa på vackra resultat som är anpassat efter den specifika möbeln. 

Så istället för att kasta den gamla möbeln kan man enkelt ge den nytt liv med hjälp av en tapetserare.