gitarrdelar

Gitarrens nästa evolutionära steg

Gitarrens nästa evolutionära steg

Det sägs att gitarrmusiken är död.
Men den lever i allra högsta grad.
Den är förvisso inte lika dominerade när det kommer till att spelas i mainstream-media men en snabb sökning på strömningstjänsterna visar att gitarren är i full blom. Det finns nämligen ett otal band inom de mer tekniska genrerna och där lever som sagt gitarrmusiken vidare i ny tappning.

Skaka nytt liv i gitarren

Eller ny och ny. Det finns ju som bekant ingenting som är nytt under solen. Istället handlar det om att människor gör det som människor har gjort i alla tider: Man låter sig influeras av dem som har kommit tidigare och tar sedan musiken i nya riktningar. Naturligtvis är tröskeln hög för dem som själva vill lära sig spela lika bra som Intervals, Animals As Leaders och Periphery för att nämna några.

Det handlar helt enkelt om disciplin och fokus. Att sätta upp ett schema och hitta energin till att spela även när det inte känns särskilt kul. Tyvärr är det så att man inte alltid kommer att ha passion för spela. Har man däremot passionen som krävs för att sätta upp mål och låta sig drivas av dem – ja då kan man komma hur långt som helst.

En viktig del av resan är när man hittar sitt eget sound och börjar leta efter instrument och gitarrdelar på www.danguitar.se för att ytterligare raffinerade det egna ljudet. Det är en viktig och rolig del av resan och behöver inte kosta skjortan. Speciellt inte i dessa tider när mjukvara är såpass överkomligt och kan påverka ens sound så drastiskt.

Så även om gitarrmusiken anses tuffa på på halvfart så finns det garanterat en ny generation som väntar på att skaka liv i den igen. På så sätt är det tur att till exempel 80- och 90-talen ligger bakom oss. Där väntar nämligen en guldgruva av inspiration för dagens gitarrister.