kran

Lyftkranar och byggarbetsplatser - symboler för tillväxt och förändring?

Lyftkranar och byggarbetsplatser - symboler för tillväxt och förändring?

Det är lätt hänt att man stör sig på renoveringsprojektet som när kontorsbygget på andra sidan gatan har dragit igång. Kanske ser det inte särskilt snyggt ut med alla byggställningar och arbetsklädda byggare, eller så är det kanske ljuden av hammare och motorsågar som stör. Många blir irriterade när de åker på semester och upptäcker att det där monumentet de ville fotografera håller på att renoveras – för hur kan man ta en bra bild när sevärdheten är täckt av plast och bråte? Det är här det kan vara bra att stanna upp lite och tänka till. Vad innebär det egentligen när man ser lyftkranar, cementblandare och maskiner i en stad eller inne i ett mindre samhälle? 

 

 

Ett samhälle på framfart

 

Om man ser stora kranlyft i Uppsala genomföras, eller i Malmö, Göteborg, Stockholm eller någon annan större stad, då kan man vara säker på att det är någonting på gång. Kanske ska ett nytt bostadshus byggas som ska ge fler människor möjlighet att hyra, en affärslokal kanske ska renoveras för att kunna slå upp sina dörrar eller så kanske en gammal byggnad ska rivas och ersättas med någonting nytt och fräscht. Det är långt ifrån ovanligt med pågående renoveringar och byggen i större städer, och för den som tar sig tid att fundera lite, så inser man snabbt att detta är ett tecken på konstant förnyelse och framfart.

 

Förnyelse för att inte glömmas bort

 

I ett samhälle där det aldrig byggs eller renoveras så kan man istället anta att det inte finns något intresse (eller eventuellt inte några resurser) för förändring, förbättring och förnyelse, och detta innebär ju att byggnader och annat med tiden kommer att förfalla. Med detta i åtanke så är det eventuellt dags att börja se lyftkranar och byggarbetsplatser som någonting positivt, och som en indikation för att platsen där man bor prioriteras, och att utvecklingen är på rätt spår.