Bilbärgning

När man behöver en bärgare.

När man behöver en bärgare.

Vägens riddare har bilbärgare ofta blivit kallade och det kan säkert kännas så när bilen går sönder och man kanske känner sig väldigt rådvill och ensam. Om man är ute och kör på vägarna så är det inte alls ovanligt att man ser bärgare, antingen själva eller med en bil efter sig eller på flaket. Och har man riktig otur så kanske man får se dem frakta bort bilar efter en olycka.

 

Vad en bilbärgare hjälper till med.

Bilbärgning i Stenungsund, och på andra orter, hjälper till när bilen gått sönder och inte är körbar. Men graden av problem på bilen kan vara allt ifrån en punktering till att bilen är helt förstörd vid en bilolycka. Men det finns även en hel del som en bilbärgare kan hjälpa till med på plats och det varierar lite grann beroende på var i landet bilen går sönder. I landets mellersta delar och uppåt blir bilbärgare ofta utkallade för att hjälpa till att starta bilar som inte vill starta i kylan. Men annars är det alla möjliga motorproblem och punkteringar som ärenden gäller. Och har man ett extra-däck med sig så kan bärgaren byta det på plats och därmed spara både tid och pengar för bilägaren.

 

 

Hur fungerar en bilbärgning?

Om behovet av bilbärgning uppstår så ska man först kontrollera ifall försäkringen gäller, eftersom det i så fall är viktigt att man ringer rätt bärgare. När bärgaren kommer så bör man stå kvar vid bilen, om man inte är skadad, för att ge information. Bärgaren tar bilen till en reparatör och man kan få åka med dit, antingen i bärgaren eller i sin egen bil. Om bärgningen går på försäkringen så hör man inte av dem igen men om det inte går på försäkringen så får man en faktura som man kan betala hemma i lugn och ro.