Restaurang

Njut av havets alla frukter

Njut av havets alla frukter

Det är på gränsen till svindlande att tänka hur våra förfäder korsade haven i jakt på nytt land. Det fanns ju inte några garantier för att de skulle hitta något, eller ens komma tillbaka vid liv. Den äventyrsandan är lika skrämmande som den är fascinerande.

Säkert är det därför vi förundras när dagens extremsportare och äventyrare tar sig an uppgifter dom de flesta av oss inte ens skulle kunna komma på. De går det i samma anda som våra förfäder, även om det idag inte handlar så mycket om överlevnad som för äventyrets skull.

Eller kanske ligger sanningen någonstans där mittemellan. För om utforskandet av livet pontential på något sätt är en del av våra gener – är då inte äventyret något som vi alla behöver och mår bra av?

Speciellt i dessa tider, då psykisk hälsa är på tapeten. Allt fler människor verkar må dåligt, speciellt bland våra unga. Kanske har livet helt enkelt blivit för bekvämt? Våra gener suktar efter att utmanas, och vi föder dem med stärkelserik mat och sträckkollande på tv-serier.

Sanningen är ju att all sådan där njutning är perfekt att ha som belöning efter att man faktiskt har utmanat sig själv. Oavsett om det handlar om en upplevelse i det gröna eller att man förbättrar samhället genom entreprenörskap. 

Sedan finns ju den så kallade medelhavskosten som faktiskt verkar ha egenskaper som förhöjer livskvaliteten. I den andan serverar  Röken by Sonesson det bästa från havet. Denna restaurang i Simrishamn har nämligen specialiserat sig på fisk och skaldjur. Här kan du avnjuta havets godaste råvaror året runt.
Dessutom kan du alltså göra det med gott samvete och med tanke på hälsan.

Så ladda upp för ett litet äventyr, även om det bara rör sig om någon timmes enkel vandringstur i ditt närområde. Det kommer garanterat att bli en upplevelse för alla sinnen.