Köksluckor

Nya luckor i köket.

Nya luckor i köket.

Vid en köksrenovering kan det ge en oerhört stor förändring även om det enda man byter ut är sina köksluckor. Man kanske inte behöver byta golv och måla om, eller tapetsera på väggarna, vilket tar lång tid och kräver mycket täckning av de ytor som inte renoveras. Med nya luckor kan man förändra känslan av hela köket och att byta färg eller stil gör att alla andra ytor ser annorlunda ut, eftersom de får en annan färg eller stil att förhålla sig till.

 

Måla om köksluckor.

Om man är helt nöjd med sina gamla luckors form men inte tycker om färgen, eller om de är i ett material som man inte längre trivs med, så kan man lacka om luckorna istället för att köpa nya. Vid en lackering kan man välja precis vilken färg man vill ha på luckorna och man kan även välja att måla vissa luckor i en färg och andra i en annan färg. Lackering gör köksluckorna mycket tåliga för såväl stänk som slag och möjliggör en mycket enklare rengöring av köksluckorna än om de är i rent trä.

 

 

Byta ut ett helt kök.

Ibland är dock ett kök så pass förlegat eller slitet att man måste byta ut allt och då kan man passa på att välja vilken stil man vill ha på såväl vitvaror som köksluckor. En stil är att ha allt i samma färg som vit, svart eller grå. Men det går även att bryta av och göra en stil av att leka med spänningen mellan de olika färgerna. Modernt numera är också att dölja alla vitvaror genom att täcka deras fronter med samma köksluckor som är till skåp och lådor. På det sättet får man ett mycket harmoniskt kök som flyter samman till en enhet. Och om man vill så kan man istället bryta av, eller harmonisera, genom ytskiktet.