Restaurang

Passion är den godaste kryddan

Passion är den godaste kryddan

Det här med att skapa en restaurang som folk trivs på är verkligen en konstform i sig. För vad är det som får folk att trivas på ett ställe, men inte på ett annat?

Visst så finns det en individuell faktor. Mycket handlar om tycke och smak. För att inte tala om vad man är ute efter på en given dag. Men i grund och botten handlar det nog om några få ingredienser.

1. Att en restaurang drivs med passion.
Om både ägare och personal verkligen brinner för ett ställe, så kommer det att kännas i hur maten smakar. Passion är nämligen den viktigaste ingrediensen i allt. Entusiasm smittar av sig på allt och alla i din närhet, och får folk att lägga mindre vikt vid eventuella små skavanker som annars skulle kunna förta från matglädjen.

2. God mat.
Tänk hellre på att göra några få saker utmärkt än att fylla menyn med massor med grejer som smakar ”helt okej”. Kvalitet toppar kvantitet. Det är kanske en lite dålig metafor, men Bruce Lee sa en gång något i stil med ”Jag räds inte mannen som har tränat 10 000 olika sparkar en gång, men jag är rädd för mannen som har tränat en och samma spark 10 000 gånger.”

3. Miljö.
Oavsett om du är ute efter mysigt vardagsrum, som https://verovin.se/ i Gävle, eller efter att ge kunderna en upplevelse av lyxrestaurang: Gå all-in. Trivs du som ägare på ditt ställe så kommer även dina matgäster också att göra det. 

Att äta ute är en av de stora vardagslyxerna som vi som människor har. Därför blir både glädje och besvikelse så djup beroende på hur vi upplevde vårt restaurangbesök.
Livet för restaurangägare är hårt i dessa tider av recensioner på internet. Därför gäller det att våga följa sin passion från början, och inte anpassa sig efter vad man tror att andra vill ha. Det brukar sällan sluta framgångsrikt.