pumpservice - pumpar Falun

Pumpservice på pumpar i Falun enligt den blå boken

Pumpservice på pumpar i Falun enligt den blå boken

editorial

Det som gör en riktig expert är inte att kunna allt, utan att veta var man ska hitta den kunskap man inte har. Om experter hade kunnat allt hade en professor inte behövt några böcker. Men oftast ser man professorer sittande vid ett skrivbord som dignar med böcker vilka de med stor skicklighet växlar mellan för att hitta precis rätt ställe.

Lite på samma sätt är det med en servicetekniker som jobbar med pumpservice i Falun och Pumphandboken. Detta är en liten blå publikation som kommer med en uppdaterad upplaga varje år, där den har med det senaste inom branschen. Boken finns både som tryckt bok och i digital form – beroende på varje serviceteknikers egen preferens. 

När en pumpservicetekniker jobbar

För det mesta, när en servicetekniker utför pumpservice i Falun, har en skicklig tekniker direkt koll på vad som behöver göras. Men ibland stöter även den bästa på problem som denna inte stött på tidigare – och inte vet hur de ska åtgärdas. Det är därför dessa har sin branschbok att falla tillbaka på.

pumpservice - pumpar Falun

I Pumphandboken kan de slå upp saker som material, tätning, regleringsmetoder samt korrekt uppriktning av pumpar. Här finns även ett kapitel om drivutrustning och hur man räknar kring pumpsystem, exempelvis tryckfallsberäkningar och enheter. Här finns också att läsa om vätskors egenskaper under olika omständigheter.

Man måste kunna för att förstå

Även om en vanlig lekman skulle komma över Pumphandboken skulle det inte göra särskilt stor skillnad. För att förstå måste man ha kunskap. Vad är till exempel regleringsmetoder? Vem vet? Annat än en duktig servicetekniker så klart

Så när du anlitar pumpservice i Falun och en servicetekniker kommer ut och bläddrar i en blå liten bok betyder inte detta att denna inte har koll på läget. Det betyder att denna är expert och vet exakt vilken kunskap som behövs. Och var den finns.