ansiktsmask

Rengör huden på djupet med en ansiktsmask

Rengör huden på djupet med en ansiktsmask

Att ta väl hand om sin hy och ägna den lite extra kärlek då och då är viktigt om man vill minska uppkomsten av tidiga ålderstecken, förhindra finnar och blemmor och få ett härligt glow som ser fräscht och hälsosamt ut. 

Men vad är bra hudvård egentligen? Vilka av alla otaliga produkter behöver man – och vilka kan man skippa? Nyckeln till en vacker välmående hy är bra rengöring och rikligt med återfuktning. Krämer, serum och smink bör anpassas efter hudtyp och ålder och solskyddsfaktor bör aldrig slarvas med. 

Vad gäller rengöring och återfuktning är det viktigt att tvätta ansiktet varje morgon och kväll samt smörja in det med en dag- respektive nattkräm. Då och då gör det också gott att  rengöra mer på djupet – till exempel med en ansiktsmask

Ansiktsmasker för olika behov

Ansiktsmasker finns i massor av olika varianter och med olika verkan. En del ska appliceras som en kräm på kvällen och behållas på under natten, andra ska bara verka i ett par minuter och vissa ska arbetas in i huden som en peeling och sedan sköljas bort. 

När du väljer ansiktsmask är det viktigt att fundera över vilken effekt du är ute efter. Ansiktsmasker har generellt en djuprengörande effekt, men sedan kan de bland annat också vara exfolierande eller extra återfuktande. 

Många behöver olika ansiktsmasker under olika tider på året. Vintertid blir till exempel huden lättare torr och många behöver extra återfuktning. Ibland kan man också behöva olika ansiktsmasker på olika ställen i ansiktet.

Har man problem med en fet T-zon och torra partier runt omkring kan en mer exfolierande mask behövas i pannan samt på näsan och hakan, medan en mer återfuktande mask är bättre där huden är mer torr. 

Viktigt att tänka på är att undvika syrabaserade ansiktsmasker sommartid, eftersom de gör huden mer känslig för UV-strålning.