farmartjanst

Samarbete är nödvändigt

Samarbete är nödvändigt

Tänk dig tillbaka till landsbygden de senaste hundra åren. Tänk på lantbrukarna och gårdssamlingarna de bodde och arbetade på. Det kunde vara mycket tungt arbete både med mark och med djur. Ibland hände oförutsägbara saker som att ett träd vält över vägen, en lada började brinna eller en traktor fastnat i leran. Då behövde man samarbeta och hjälpa varandra. Alla lantbrukare ställde upp för varandra i en slags lantbrukskodex. Även om de var konkurrenter satt de i samma båt. Så här på 2020-talet är samarbete fortfarande en extremt viktig faktor inom lantbruket, men även inom annan industri som lagerarbete, snöröjning, trädgårdsarbete och skogsbruk.

 

Farmartjänst i hela landet

Det finns företag som levererar snabb förstärkning till exempelvis lantbrukare när nöden kallar. Dessa företag kallas Farmartjänst. De kan samordna arbetskraft, maskiner eller verktyg. Det innebär att när till exempel halva arbetslaget på lagret har insjuknat i vinterkräksjuka, det kom oväntat mycket snö redan i december eller skog behöver röjas kan Farmartjänst stå till tjänst med att backa upp. Farmartjänst finns på ungefär 160 orter i Sverige. Det finns med andra ord bemanning i varberg i väst, till Simrishamn i söder, till Umeå i norr. Både privatpersoner och företag kan använda sig av Farmartjänst när det finns behov av uppbackning.

 

 

Ingen kan göra allting själv

Med andra ord ser vi fortfarande samma behov av samarbete och hjälpa varandra som vi gjort i lantbruket i hundratals år. Ingen kan göra allting själv och det är bara att lägga ned snacket om att ”ensam är stark”. Människan är ett flockdjur och för att vi ska kunna överleva behöver vi samarbeta. Ibland har vi inte på ett naturligt sätt människor runt omkring oss, och då är Farmartjänst ett ypperligt alternativ. Farmartjänst har kompetent personal och arbetskraft för just de uppdrag som du behöver hjälp med. Det är någonting du alltid ska kunna lita på.