Sexleksaker

Sexleksaker inget modernt påfund

Sexleksaker inget modernt påfund

Sexleksaker har blivit allt vanligare och det finns massor av möjligheter att köpa dem i butik eller på nätet, kika till exempel in på atgardslandet.se. Ibland kan man tro att det är ett modernt påfund som dykt upp senaste 10-20 åren. Förvisso har det kommit allt mer moderna och avancerade sexleksaker och inte minst har tabun försvunnit. Men ack, sexleksaker har i stort sett funnits så länge människor funnits. Nutiden är inte heller den mest öppna eran någonsin utan sex har alltid haft en plats i litteratur och kultur, men även musik. Till och med Höga Visan i Bibeln kan klassas som smått erotisk!

 

 

Sexleksaker för hysteriska fruntimren

 

Det går inte att komma ifrån att kvinnors sexualitet och tanken på en kvinnlig orgasm inte alltid haft en stor plats i historien. Det är kanske därför det inte är så konstigt att de första vibratorerna användes för att lugna hysteriska kvinnor. För kvinnor låstes lite godtyckligt upp när de visade tecken på att inte vara helt nöjda med sitt liv. Ett sätt att bota hysterin eller lugna var helt enkelt genom att massera kvinnans klitoris. Man var såklart inte ute efter att kvinnan skulle få orgasm utan endast lugna sig.

 

Kvinnor upptäcker sig själva

 

Tanken på att en kvinna kunde få orgasm på annat sätt än genom en mans penetration var nästan otänkbar. Därför kanske det inte var så konstigt att sexleksaker till kvinnor inte såldes som just sexleksaker. Det var snarare kopplat till hälsan, kanske det därför inte är så konstigt att det i slutet på 1800-talet fanns reklam för en vibrerande mekanisk häst, som kvinnor skulle sitta på för ökat välmående. Det var mer än en kvinna som hoppade på den regelbundet men nog snarare för den var en sexleksak än för sin hälsa. Så sexleksaker har länge bringat njutning för kvinnor.