kontorsstädning

Ska ni ha något event på kontoret?

Ska ni ha något event på kontoret?

Kanske kommer det prominenta gäster, som exempelvis viktiga kunder eller leverantörer. När man har ett speciellt event, jubileum och liknande är det extra viktigt att det är välstädat och fräscht. Det ska vara en inbjudande atmosfär, inte minst i köksutrymmena och på toaletterna. Det får inte vara smutsigt i entrén eller i ett kontorslandskap. Även för personalen är det viktigt att arbetsplatsen hålls ren, så att det är lätt att hitta saker och att det är dammfritt med tanke på eventuella allergier. Anlita ett kompetent städföretag, så får du alla ytor ordentligt rengjorda.

 

 

Man väljer omfattning

I en vanlig kontorsstädning i Stockholm ingår dammsugning och golvtorkning, dammtorkning av fria ytor och tömning av papperskorgar. Speglar, tavlor. handfat, toaletter, vaskar, dörrar, bänkar, lister och hyllor ska också torkas av. Hur mycket och hur ofta det ska städas bestämmer kunden. När man beställer städtjänsten får man en offert, där önskemålen specificeras, så att det inte tillkommer några onödiga kostnader. Det är ett ömsesidigt förtroende, och man gör en tydlig rapportering över vad som rengjorts. Även enstaka städningar går att beställa, så det är ett flexibelt val. Man kanske har ett nytt rum som ska tas i bruk eller så behöver man göra extra rent någonstans.

 

Personalen mår bra

Det är viktigt att städföretaget gör rätt för sig socialt, och att de har kunnig personal med skäliga anställningsvillkor. De gör ett bra jobb om de mår bra, och dessutom blir de kontorsanställda på gott humör när arbetsplatsen är fräsch. Alla presterar på topp när man trivs. I allmänhet vill kontorspersonalen absolut inte städa själva. I de fall de ändå ska göra det enligt någon form av lista, leder det ofta till missämja och vantrivsel och inkräktar på de vanliga arbetsuppgifterna. Det är en prisvärd investering i trivsel på ett kontor att låta det bli  rengjort av proffs.