golvslipning

Skapa ett vackert trägolv i hemmet

Skapa ett vackert trägolv i hemmet

Ett vackert och välskött trägolv ger vardagsrummet, köket eller hallen en speciell skönhet och hemtrevnad. Samtidigt är golven ett av de material som slits hårdast. Att ge sina trägolv regelbunden omsorg gör både hemmet mer lättstädat och välskött, men ger samtidigt också ett viktigt skydd mot slitage. Grundregeln för ett vackert trägolv är därför att hålla så mycket grus och damm som möjligt borta från golvet eftersom det kan repa och förstöra ytskiktet. Ett trägolv ska moppas och dammsugas ofta. Våttorkning ska göras med försiktighet. Ett trägolv vara vackert under många år och genom golvslipning kan det snabbt få en ny vacker yta.

 

Renovera hållbart med golvslipning

Ett parkettgolv eller trägolv ska renoveras av en erfaren golvläggare. När ett trägolv hittas under gamla mattor eller andra golv, så innebär det inte nödvändigtvis att golvet måste bytas ut, även om det ser slitet och mörkt ut. Med golvslipning och ytbehandling kan golvet bli både vackert och stilfullt under många år. Speciellt stora möjligheter finns med parkettgolv. De kan slipas många gånger, så länge golvslipningen görs rätt. Ett parkettgolv ska sedan lackas, antingen matt eller helblankt. Det finns till och med möjlighet att lägga pigment i lacken för att få en vitare och mer modern känsla. 

 

 

Noggrann renovering ger bäst resultat 

Tänk på att välja en trygg leverantör vid slipning av golv. Handlar det om plankgolv är det viktigt att spikar som sticker upp är borttagna och att fogarna i golvet görs rent innan slipningen. Parkettgolv och trägolv med punktskador kräver skicklighet och fingertoppskänsla under slipningen. Ett bra exempel på golvslipning och renovering av golv är https://www.hisingensgolv.se/. Titta in på sidan och se hur ett trägolv kan ge rymd och värme till hemmet. Efter mer än trettio års erfarenhet och kunskapssamlande så är det här en hantverkare som ör värd att anlita.