Uterum

Skapa mer yta med ett uterum

Skapa mer yta med ett uterum

Upplever du att det är trångt där hemma? På kalas och andra tillställningar kanske du upptäcker att det behövs mer yta och speciellt om ni är en familj som är i tillväxt. Ett uterum kan ge dig ett välkommet utrymme och du slipper att tränga ihop dina gäster under middagar. Så vad är egentligen ett uterum? Oftast är den en redan befintlig altan som du bygger in med antingen glas eller väggar. Att göra en inglasning av altanen är riktigt snyggt och ger dig en fin utsikt.

 

Olika typer av uterum

Uterum kommer i olika varianter. Det kan vara ett uterum helt avskilt från ditt hus, en utbyggnad eller en inbyggd altan. En inbyggd altan är den vanligaste varianten eftersom det är lätt att bygga in en yta som redan finns där. Beroende på hur mycket du vill använda ditt uterum så ser bygget lite olika ut. Om det ska vara ett uterum som du ska kunna använda året runt så krävs en rejäl isolering. Så det håller värme och fungerar att vara i under vinterns kalla månader. Detta alternativ kostar givetvis extra men du har då en yta som alltid kan användas.

 

 

Hur går man tillväga?

Ett bygge av uterum kan se väldigt olika ut beroende på vilket sorts uterum du vill satsa på. Men alla uterum behöver någon form av grund att byggas på så den måste göras först om du inte redan har en befintlig grund att bygga på. En smart idé är att lägga golvvärme i det nya golvet för då har du en bra källa till värme som sprider sig fint. När det är dags för väggar så ser det också väldigt olika ut beroende på vilken vägg du vill ha. Väldigt praktiskt är det med glaspartier i uterummet för det ger en härlig och luftig känsla.