billiga leksaker

Skapa något unikt med hamapärlor

Skapa något unikt med hamapärlor

editorial

Du känner nog till pärlor och pärlplattor som finns i en mängd varianter. Både barn och vuxna kan roa sig med att sätta fast små rörpärlor på en stiftplatta i alla dess olika former. Klassiska pärlplattor går aldrig ur tiden utan de är lika populära nu som förr. Dessa små plastpärlor finns i alla tänkbara färger, så det går enkelt att få ihop någonting i favoritfärgen.

Även det minsta barnet kan använda dessa fantastiska pärlor då de finns i lite större modell, så kallade Maxi-pärlor. Det lilla barnet kan enkelt få grepp om pärlan och placera den på pärlplattan. Barnet kan sedan minska i storlek på pärlorna successivt vartefter de växer och fingerfärdigheten utvecklas.

Med billiga hamapärlor kan både du och ditt barn få en rolig stund och skapa något unikt. Eftersom det går att skapa helt fritt med pärlorna på pärlplattan blir alla motiv olika varandra. Det går att köpa pärlor där olika former på pärlplattor ingår. Formen på plattorna kan vara djur, fordon, blommor, med mera. 

Det finns en mängd olika färger på pärlor som du kan köpa vartefter de tar slut. Köp antingen just den färg som saknas eller en påse med blandade färger.

 

billiga leksaker

 

Stryk pärlorna när motivet är färdigt

Med de moderna hamapärlorna så går det att stryka pärlorna så de smälter samman och sitter ihop. När pärlorna sitter fast på pärlplattan och hela motivet är klart så är det dags att stryka. Du lägger först på ett strykpapper ovanpå pärlorna och sedan stryker du med ett vanligt strykjärn.

Motivet tas sedan bort från pärlplattan och det pärlade motivet kan hängas upp i till exempel ett fönster eller i julgranen. Det är roligt för barnen att motivet som de skapat går att titta på lång tid efteråt. Hamapärlor är billiga att köpa och ger många roliga och kreativa stunder.