Pool

Skapa utlandskänsla hemma

Skapa utlandskänsla hemma

Turkosblått vatten, paraplydrinkar och enorma luftmadrasser i form av enhörningar och rosa svanar. Visst låter det som en riktigt drömmig semester på någon exotisk plats i världen? Men det behöver inte vara så. Sluta drömma dig bort till härliga sommarparadis utomlands. Skapa istället ett alldeles eget hemma

 

Med en egen pool behöver du inte sitta en massa långtråkiga timmar på ett flygplan för att njuta av en slapp och avkopplande semester – du kan göra det precis när du vill hemma istället. Och det bästa av allt – du slipper slåss om solstolarna med giriga turister som smygpaxar dem före frukost.

 

 

Välj en färdig eller designa själv

 

När du har bestämt dig för att din trädgård behöver en pool, är det dags att börja fundera på vilken utformning du önskar. Lättare sagt än gjort när det finns så många fina att välja mellan. Poolen behöver naturligtvis vara anpassad efter trädgårdens storlek. Väljer du en alldeles för stor pool blir det inte mycket plats över för annat, men bygger du en onödigt liten kommer du säkerligen ångra dig längre fram. 

 

Poolbygge är en stor och dyr investering, därför är det klokt att ta hjälp av en professionell poolfirma. Hör med t.ex. Söderro Gård AB, ett företag i södra Sverige som är experter på allt som har med pooler att göra. 

 

Behövs bygglov?

 

Nej, oftast inte faktiskt. Dock beror det lite på hur du bygger din pool och i vilken miljö du bor, men i de allra flesta fall krävs inget bygglov. Vill du däremot uppföra en altan eller kanske ett staket kring poolen, kan det vara bra att kolla med ditt byggnadskontor. 

 

En annan formalitet som kan bli aktuell är ett marklov. Det beror lite på hur mycket du måste schakta ur och hur det påverkar omgivande mark. Även här är byggnadskontoret bästa stället att få svar.