tillverkning av medicinteknisk utrustning

Skicklig tillverkning av medicinsk utrustning

Skicklig tillverkning av medicinsk utrustning

När det handlar om tillverkning av medicinsk utrustning är det viktigt att kunna sin sak ända ut i fingerspetsarna. Här går det inte att darra på handen eller tveka när det gäller att gravera in något i ett mikroskopiskt litet föremål. Det tar tid att öva upp en skicklig kompetens inom sitt område men när man väl är i hamn finns det bara belöning i sikte för det gedigna arbetet man gjort. Det finns många sätt att tillverka den utrustning som kan behövas på marknaden

Det är inte vem som helst som klarar av det här. Som tidigare sagts, det behövs en gedigen utbildning och en hängiven person för att kunna utföra detta slags arbete. Många års träning och en stadig hand. Dessutom kan det vara av största vikt att man gillar att snyggt foga samman produkter. Även lite känsla för design är heller inte fel. 

 

 

Gravyr och etsning

När man ska gravera ett föremål handlar det om att rista in en bild eller en tecknad figur eller form. Man ornerar en yta som kan bestå av olika slags hårt material. För att klara ett arbete av denna sort använder man sig i första hand av mejslar i olika storlekar. Det finns även något som kallas stickel och är tillverkat av hårt stål. 

Att kunna etsa in saker är en helt annan procedur och där använder man sig i första hand av en etsnål som kan ta sig igenom flerar lager för att komma ner till själva plåten. När det sedan bildats små kanaler ner kan man ta till steg två som är att hälla en syra ner i fårorna man gjort med nålen, den så kallade etsnålen. Syran fräter då in mönstret man ordnat med nålen, direkt in  i plåten. Inga lätta grejer att fixa med själv kan man förstå.