parfym

Skydda huden mot sol

Skydda huden mot sol

Att man behöver ta väl hand om sin hud för att den ska hålla sig fräsch och för att undvika för tidiga rynkor så långt det går är nog de flesta medvetna om. Trots det är det många som inte tänker på att solljuset, som ger en snygg bränna, även kan vara skadlig för ens hud. Även om man inte är typen som brukar bränna sig så kan man få solskador på huden och man bör därför sola med försiktighet, särskilt i början av året då huden inte utsatts för sol sedan förra sommaren. Att trappa upp solandet lite i taget är därför viktigt. 

Det finns många andra sätt för att känna sig snygg och fräsch på än att sola sig till en bränna. Man kan till exempel använda olika brun utan sol-medel eller göra en spray tan då huden får en solbränna utan att man behöver sola sig till den. För att huden ska dofta gott är det bra att ha en uppsättning med några olika sorters parfymer. Till exempel kan man ha en för varje årstid, och ingenting kommer kännas mer som sommar än när man plockar fram sin sommar-parfym! En bra idé är att växla mellan olika parfymer även under sommaren, en att ha till vardags och en för sommarfester. Med lite parfym i håret och på handlederna blir man direkt redo för fest och känner sig genast mer fräsch och fixad.

Under en dag bör man helst inte spendera mer än två timmar totalt i direkt solljus och framförallt bör man undvika att vara i solen mellan klockan 11 och 14 under dagen då solen är som starkast. Även om solen bidrar till livsnödvändiga vitaminer i form av vitamin D så får man inte mer av detta vitamin ju mer man är i solen, utan när huden tillverkat det den behöver så behövs inte mer solljus.