Bussresor

Smidiga och bekväma bussresor för grupper

Smidiga och bekväma bussresor för grupper

Det är inte ovanligt att arrangera bussresor för grupper, både inom Sverige och utomlands. Idag är bussar välutrustade och många gånger med gratis Wi-Fi, möjlighet att köpa dryck och tilltugg. Historiskt har Sverige haft en tradition av bussresor som alternativ för charterresor med flyg. Bussresor är också ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ till andra transportsätt och när det kommer till resor med ungdomar är det ett bra sätt och ha full koll över gruppen. För grupper finns det bra möjligheter att abonnera buss i Stockholm. Kolla till exempel den här linken: http://www.strombergbuss.se/

 

Fördelar med bussresor

Förutom nämnda fördelar så är bussresor ett väldigt bra alternativ när man lider av flygrädsla. Det är också ett bra sätt att spara pengar genom att slippa dyra övernattningar när bussen kör även nattetid. Idag är bussar sköna och det går att sova riktigt bra. När det kommer till själva resan är det trevligt att se landskapen passera och med en guide så får man även information om vad det är man ser. Det finns också möjlighet att stanna på vägen på ett helt annat sätt än vid till exempel tåg- eller flygresa, vilket uppskattas av många. 

 

 

Nackdelar med bussresor

Precis som alla andra transportsätt finns det nackdelar. Även om bussar idag är mycket bekvämare än tidigare så tar det längre tid än flyg. En resa till Spaniens fastland tar flera dagar när flyget tar bara några timmar. Här bör man dock ta med hållbart resande ur miljöperspektiv, för med tanke på miljön så vinner nog bussalternativet i längden. Det kan också vara bra att kontrollera tillgängligheten för personer med funktionsvariationer och som kan behöva assistans under resan. Det finns dock bussar som är bättre anpassade än andra och det ska man undersöka i samband med bokningen av bussar så det inte blir någon ovälkommen överraskning vid avresa.