Sockervax

Sockervax för ett skonsamt och långvarigt resultat

Sockervax för ett skonsamt och långvarigt resultat

Det finns många olika sätt att ta bort oönskad hårväxt på kroppen. Man kan till exempel raka, vaxa eller epilera. Rakning är smärtfritt, så länge man inte skär sig, men håller däremot inte speciellt länge. Vaxning och epilering ger ett mer långvarigt resultat men kan vara smärtsamt att genomföra. På senare tid har det blivit populärt med en metod som kallas sockervaxning som är mindre smärtsamt än klassisk vaxning. Man går till väga ungefär på samma sätt som vanlig vaxning genom att man värmer vaxet och sedan applicerar det mothårs på huden. Det vill säga att om man ska sockervaxa benen där håret växer neråt mot foten så stryker man på vaxet uppåt sedan drar man snabbt bort sockervaxet medhårs, alltså neråt. 

För att undvika att vaxet fastnar på huden kan man med fördel strö på talk på området som ska sockervaxas. Det är också skönt att smörja på en fuktgivande kräm efter vaxning för att lugna och återfukta. Förutom att sockervaxning är mindre smärtsamt så finns det även fördelar jämfört med andra metoder som till exempel att det fungerar på väldigt kort hår, det hjälper till att eliminera döda hudceller och förbättrar hudens förnyelse. Det kan dessutom användas över hela kroppen.

Hos Bodyfashion hittar man ekologiskt sockervax av hög kvalitet som är både skonsamt och lättarbetat. Hos Bodyfashion finns allt som behövs till en lyckad vaxning. Bland annat har de väldigt bra produkter till för- och efterbehandling. Förbehandlingen används för att rengöra områdena som ska sockervaxas, den är skonsam mot huden och hjälper till att ge bästa möjliga resultat. Rengöringen har dessutom en antiseptisk effekt som gör att risken för uppkomst av bakterier i hårsäckarna minimeras. Bodyfashions efterbehandling ger en behagligt kylande effekt och hjälper till att sluta porerna efter en behandling. Efter en sockervaxning kan huden bli irriterad och svullen men med hjälp av Bodyfashions efterbehandling återhämtar sig huden snabbare och minimerar obehag.