semesterstugor

Stugsemester – den nya semestertrenden

Stugsemester – den nya semestertrenden

Först var det husvagnssemester som dominerade, sen kom charterresorna och tog oss med storm: All inclusive, bamseklubben och solgaranti. Vi svenskar blev som förälskade i detta koncept. Sedan svalnade förälskelsen rejält då vi fick upp ögonen för hur otroligt vackert Sverige faktiskt är på sommaren. Nu väljer många att stanna hemma och istället resa inom Sveriges gränser. Något som blivit alltmer populärt på senare år är att hyra semesterstugor. Dessa är ofta väldigt moderna, vissa har till och med tillhörande spa och tanken är du inte ska behöva tänka på praktiska saker som du ofta behöver om du bor i sommarstuga eller husvagn – läs mer på https://karanas-gard.se/

 

För familj och större sällskap

Du behöver inte vara en familj för att hyra stugor. Stuguthyrning är perfekt för konferens, möhippa eller svensexa. Stugbyar är ofta placerade på landet och utrymme finns för lekar och teambuilding övningar. Sedan finns det även möjlighet att beställa mat via catering eller varför inte laga maten själv vid någon av grillarna. Du själv bestämmer standard. Om du vet att ni inte kommer tillbringa så mycket tid i stugan så kanske det räcker med en enklare stuga. Är du däremot en stor familj som kommer tillbringa mycket av semestern vid stugan kanske du vill ha det lite mer exklusivt, med pool och spa, så finns den möjligheten också.

 

 

En naturnära upplevelse

Är du bosatt i en storstad, med begränsad möjlighet för naturnära upplevelser, är en stugsemester perfekt för dig. Stugorna är ofta placerade nära skog och sjö, vilket gör det möjligt att exempelvis bada, paddla kanot, fiska eller varför inte bara strosa runt och ta in den friska skogsluften som är så svårtillgänglig i storstaden. Här omges du ständigt av skogens friska luft och naturnära upplevelser samtidigt som du bor i en modern stuga – det perfekta förhållandet för att ladda batterierna.