Licenssvetsning

Svetsning är ett precisionsarbete

Svetsning är ett precisionsarbete

Det är inte vem som helst som klarar av att svetsa, för det är ett precisionsarbete som kräver stor kompetens. Att foga samman metaller på ett säkert sätt är en hel vetenskap. De svetsare som tätar läckor och ser till att rör och tankar håller tätt har ett stort ansvar. De är certifierade för sitt jobb och utför exempelvis licenssvetsning i Jönköping enligt alla konstens regler. Tänk själv om en tank innehåller frätande vätska och skulle börja läcka, eller om ett rör med kokhett vatten skulle gå sönder i svetsfogen. Det får bara inte hända. Anlita därför en skicklig svetsare, som gör ett perfekt jobb.

 

Standard som måste uppfyllas

Svetsare har också i uppdrag att utföra kontroller som t.ex. täthetsprovning. Inom vissa branscher måste en bestämd standard följas, och provning ska ske inom vissa tidsintervall och dokumenteras noga. Man kan förstå att det är en nödvändighet för att förhindra olyckor på grund av slarv med materialet. Har man specificerat kraven, är det lättare att uppfylla dem. Din svetsfirma kan åta sig att hålla kollen på dina svetsfogar och inspektera dem med jämna mellanrum. Du kan också få hjälp med konstruktion och utformning av tankar.

 

 

Att täta läckor

Det bästa är att vara förutseende och hålla rör och maskiner i bästa skick, men om en läcka ändå skulle uppstå, finns det som tur är riktigt skickliga svetsare som kan täta läckan direkt, även om den sitter på ett krångligt ställe eller temperaturen är extrem. De bästa svetsarna kan också hjälpa dig med andra problem eller förbättringar som behöver fixas på din produktionsanläggning. Det finns mycket kunniga plåtslagare, elektriker och smeder i personalen på svetsfirman, som också har tillgång till en stor maskinpark. Därför kan du lita på att du får proffshjälp med utvecklingsarbete, prototyper och innovationer, förutom att täta läckor och få praktisk hjälp med rördragningen.