Tandläkare Kista

Tandläkare i Kista erbjuder protes, implantat samt kronor och broar för att ersätta förlorade tänder

Tandläkare i Kista erbjuder protes, implantat samt kronor och broar för att ersätta förlorade tänder

Att förlora en eller flera tänder är sällan något som känns speciellt bra. Förlorade tänder gör att det blir svårare att tugga sin mat och det förändrar även utseendet. Det blir inte bara synliga gluggar då personen ler utan munnen kan även få en annan form. Orsaken till tandförlust kan handla om allt från en sjukdom till en olycka och det kan därmed drabba alla, unga som gamla. Som tur är finns det flera möjligheter att ersätta förlorade eller skadade tänder genom implantat, protes, kronor och broar.

För den som önskar en så naturlig känsla som möjligt

Önskar man ett permanent resultat där man tillslut inte känner skillnad mellan riktiga tänder och de konstgjorda så är ett tandimplantat ett mycket bra alternativ. Ett tandimplantat känns och fungerar precis som de vanliga tänderna tack vare att det förankras i käkarna genom titanskruvar som fästs i käkbenet, allt eftersom tiden går så kommer den nya tanden att växa ihop med käkbenet och fungera precis som en vanlig tand.

Sätt in och ta ut ersättningarna vid behov

En tandprotes är ett alternativ för den som inte vill borra hål i käkbenet för att fästa ett implantat. En tandprotes går enkelt att ta ut och består av konstgjorda tänder och tandkött. Med hjälp av en protes kan man ersätta både enstaka tänder, tänder på rad eller helt tandlösa käkar.

Kronor och broar återskapar skadade eller förlorade tänder

Har man skadat en eller flera tänder så är en krona det bästa alternativet. Det är en konstgjord tand, oftast tillverkad i porslin/guld, porslin/titan eller keramiskt material, som fästs på den skadade tanden. En bro, eller brygga som det också kallas, används när flera tänder saknas eller är skadade.

Oavsett vad som skett samt vad man önskar göra så kan Tandläkare Kista hjälpa till att återskapa tänderna.