second hand

Uttryck dig genom dina kläder

Uttryck dig genom dina kläder

Många gillar att uttrycka sig genom sin stil och sina kläder. Och även om utseende och materiella ting inte är det allra viktigaste så är det förstås okej att tycka att det är kul med kläder. För att få en personlig stil kan man, i stället för att handla massproducerat från de stora kedjorna, köpa kläder i second hand-butiker. Det är självklart för vissa att handla second hand ibland men för andra känns det främmande. Om du tillhör den senare gruppen – ta åtminstone lite tid att utforska vad som finns så att du har en rättvis bild av vad som faktiskt går att hitta begagnat i klädväg.

 

Var handlar man second hand?

Man kan handla second hand på både mindre orter och i större städer, men det finns särskilt mycket att välja på om man vill handla second hand i Stockholm. Dels finns den sortens second hand-butiker där kläder säljs billigt, ofta till förmån för något välgörande ändamål, sida vid sida med möbler och prylar av alla de slag. Dels finns de lite mer exklusiva, något dyrare men fortfarande väldigt prisvärda, butikerna där man kan fynda riktiga kvalitetsplagg. I den sortens second hand-butiker kan man ofta lämna in sina egna kläder och få en viss del av försäljningspriset när plaggen har blivit sålda. 

 

 

Vad kan man hitta?

Att handla second hand är bra inte minst om man gillar att köpa märkeskläder; istället för att betala dyra pengar för att få ett helt nytt och lyxigt märkesplagg så kan man till ett mycket bättre pris få ett likadant som visserligen kan vara använt – men fortfarande i riktigt bra skick. Och visst kan det vara så att man får leta lite innan man hittar det man vill ha, men vem vet? Medan du letar kanske du hittar något du inte ens visste att du gillade.