Våtrumspanel

Våtrumspanel i köket skyddar väggarna samt är enkel att hålla ren och snygg

Våtrumspanel i köket skyddar väggarna samt är enkel att hålla ren och snygg

Köket är ett rum i hemmet där väldigt många spenderar mycket tid. Det kan handla om att göra allt från att laga mat och baka till att arbeta eller njuta av en lång frukost en söndag morgon. Oavsett vad man använder sitt kök till så är det smart att lägga ner energi på att få det funktionellt och tilltalande om man spenderar mycket tid där inne. Det som har väldigt stor inverkan på intrycket (och även funktionaliteten) är skåp, bänkskivor och vitvaror, men även stänkskydd som ofta sitter ovanför köksbänkar, diskho och spis påverkar helhetsintrycket. 

Ett bra alternativ till kakel

För det första så är det viktigt att ha ett stänkskydd för att skydda väggen. I ett kök uppstår mycket fukt och det händer ofta att man råkar stänka ner lite här och där när man lagar mat eller bakar. Det är väldigt vanligt att använda sig av kakel för att skydda väggen, men vill man ha något som är lättare att rengöra samt dessutom kan monteras enkelt utan kunskaper inom plattsättning så kan man istället välja våtrumspanel. 

Man behöver inte anlita hantverkare för att förnya köket

Våtrumspaneler skyddar, precis som kakel, väggarna från fukt. De kommer i flera olika designs vilket gör att man snabbt och enkelt kan förändra kökets utseende. Våtrumspaneler kan fästas på väggen eller direkt på kakel, det gör att man kan uppdatera kökets stänkskydd utan att behöva riva ut det gamla och det allra bästa är att man inte behöver anlita en hantverkare för att montera panelen.

Våtrumspaneler som tål mycket 

Hos e-plast.se hittar man våtrumspanel från Easywall. Dessa paneler står emot fukt och klarar dessutom temperaturer på upp till åttio grader. De är väldigt enkla att rengöra med en fuktig trasa tack vare en slät och reptålig yta utan besvärliga fogar. Easywall-våtrumspaneler kommer dessutom i flera snygga designs så att man kan hitta det som passar perfekt i köket där de ska sitta.