handskar

Vackra handskar för vackra händer

Vackra handskar för vackra händer

Under vintern är det viktigt att ta hand om sina händer. Den kalla och torra luften kan göra händerna fnasiga och självsprickor kan uppstå. De är ofta väldigt smärtsamma och kan ta lång tid att läka. Något av det enklaste man kan göra för att skydda sina händer är att använda handskar då man vistas utomhus. Förutom att de skyddar händerna från kyla så kan ett par handskar också komplettera en outfit och framhäva en personlig stil. Det finns handskar i många olika modeller, material och färger. I regel värmer ett par tumvantar bättre då fingrarna hjälper till att värma varandra, men köper man fingervantar eller handskar av bra kvalitet och i rätt material så kan de värma minst lika bra. 

Det är också en bra idé att investera i flera olika par handskar. Genom att ha handskar som är anpassade för olika temperaturer kan man alltid se till att ha sina händer skyddade utan att riskera obehag. På Karlavägen 61 i Stockholm hittar man Östermalms handskaffär. Där finns vackra handskar av hög kvalitet till alla tillfällen.

Förutom att skydda händerna med handskar så är det också viktigt att återfukta händerna med en bra handkräm. Här finns det också mycket att välja på som till exempel olika dofter, prisklasser och konsistens. Har man känslig hud är det klokt att använda sig av en parfymfri handkräm, annars är det väldigt trevligt att ha en som doftar gott. Ibland kan det vara värt att lägga några extra kronor på en bra handkräm men har man inte råd så är en billig kräm oftast bättre än ingen alls. Konsistensen är också avgörande vid val av handkräm, de flesta föredrar en kräm som snabbt absorberas av huden medan andra vill känna av krämen under en lite längre tid.

Så kom ihåg handskar och handkräm för lena och sköna händer året om!