elbesiktning

Virtuellt vilsen

Virtuellt vilsen

Det är intressant hur oberäknelig teknikens utveckling är. När datorerna slog igenom på bred front så förutspåddes det att vi skulle sluta använda papper – allt gick ju att läsa på skärmen. 
Riktigt så blev det ju inte.

Eller se vad som hände med de sociala medierna.
Det verkar som om att allt mer pekar på att de faktiskt inte gör oss mer sociala. Utan det verkar mer handla om att de får oss att bekräfta varandras existens genom att klicka på ”Like”, hjärtan eller andra symboler.

Tänker man på hur snabbt utvecklingen går numera så är det således omöjligt att förutspå hur modern teknik kommer att påverka oss.

Till exempel står vi på gränsen till en revolution inom Virtual Reality. Grafiken är inte där än, men ge det ett decennium eller två så kommer det rent visuellt vara svårt att skilja VR från vanlig verklighet.
Hur kommer detta att påverka hur vi interagerar med varandra?
Ska man se till historien så kommer det som sagt säkert att utvecklas åt ett helt oväntat håll.

Men det är också det som gör livet till så spännande. Hur mycket vi människor gärna vill bygga in oss i trygghet, så slängs det alltid in lite wild cards i leken. Oväntade saker som ställer allting på ända.

Något som inte kommer att vara överraskande är att vi allt mer kommer att vara i behov av snabba och stabila nätverk. Vill man vara säker på att det blir rätt gjort så finns Nordström El i Upplands Väsby. Företaget ägnar sig även åt elbesiktning i Stockholm, ja faktiskt i hela Storstockholm.

Om det nu blir så att vi faktiskt kommer att göra allt mer i den virtuella verkligheten – ha jobbmöten, dejter, gå på evenemang – är det såklart viktigt att vår uppkoppling är pålitlig.
Ingen vill ju börja flimra just i ett avgörande ögonblick.