Gasservice stockholm

Att laga mat vid långvariga strömavbrott

Att laga mat vid långvariga strömavbrott

De flesta äter helst varm mat åtminstone någon gång per dag. Maten ska alltså värmas, ofta på en eldriven spis. Men tänk om strömmen går! Hur gör man då? På sistone har frågan hur man överlever en kris aktualiserats, exempelvis i reality-program på TV där människor utan att vara förberedda måste klara ett längre strömavbrott. Dessutom skickade MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, för en tid sedan ut en informationsfolder om detta ämne. Det behöver inte röra sig om en allvarlig samhällskris – man ska kanske inte måla fan på väggen – men det är ju ett faktum att strömmen går ibland. Naturens krafter, exempelvis stormar eller åskväder, kan ställa till det. Man kan bli utan ström i flera dagar.

 

En gasspis påverkas inte

Den som bor i flerbostadshus kan sällan räkna med en vedeldad spis som alternativ till en elektrisk. Men en gasspis däremot – den fungerar faktiskt helt utan el. Stockholm har ett väl utbyggt gasnät. Den som är fastighetsägare borde absolut överväga installation av gasspisar i sina fastigheter om detta inte redan är gjort. Fördelarna med gasspis är tydliga, inte bara beträffande driftsäkerheten. Det går nämligen fortare att värma maten och elräkningen blir billigare. Proffskockar älskar gas, och varför skulle inte vanligt folk kunna känna likadant?

Inköp, installation och underhåll

Om din fastighet tyvärr inte är ansluten, så är det hög tid att ordna det. Och är den ansluten, men utrustningen behöver service, så finns också hjälp att få. Är du hyresgäst – kontakta din fastighetsägare. Är du fastighetsägare – ta ditt ansvar. Det kommer vara till enorm nytta. Hjälp finns att få med exempelvis reparation eller omdragning av ledningar, underhåll av spisar samt ett finfint sortiment av sprillans nya kvalitetsspisar. Nyckelorden för detta är Gasservice stockholm. Besök https://gasservice.nu/, se vad som erbjuds och sätt dig in i fördelarna med gas. Var beredd när ovädret, krisen eller kriget kommer.