Tandreglering

Le mer med hjälp av tandreglering

Le mer med hjälp av tandreglering

Den vanligaste orsaken till att man behöver tandreglering, även kallat ortodonti, är att tänderna inte står i en jämn rad. Det kan bero på att tänderna har vridit sig, att de lutar eller att tänderna  sitter trångt och på varandra. Orsaken till att man vill göra tandreglering kan bero på olika anledningar. Det kan vara av en rent estetiska skäl, att man helt enkelt vill ha ett vackrare leende. Det kan också bero på att man har ett ojämnt bett som gör att man kan ha svårt att bita av och tugga eller andra problem med tänderna eller käkarna som påverkar livskvaliteten. Ibland kan man också behöva tandreglering för att få bättre plats till broar eller implantat. Rakare tänder gör det dessutom lättare att hålla rent och minskar därmed risken för karies och tandlossning.

En mottagning som specialiserar sig på tandreglering är Le Tandreglering. Det är en klinik som konstant håller sig uppdaterad och använder sig av den senaste tekniken. Män och kvinnor i alla åldrar kan få hjälp med tandreglering så länge tandköttet är friskt och man inte har några hål.

Le Tandreglering grundades av Daniel Smedenholm. Daniel har arbetat som specialist inom tandreglering på Karolinska Institutet, där han även har forskat och undervisat. På kliniken arbetar även Katja och Ingrid som är ortodontiassistenter med lång erfarenhet inom tandreglering. På Le Tandreglering arbetar de alltid för att uppnå ett perfekt resultat och prioriterar en estetisk, skonsam, tidseffektiv samt hygienisk tandreglering i kombination med ett personligt bemötande. 

Tveka inte på att skaffa en perfekt tandrad som får dig att våga möta människor med ett vackert leende varje dag. Behandlingen innefattar fem enkla steg; konsultation, insättning av tandställning, återbesök, borttagning av tandställning och uppföljning. För vissa kan det vara viktigt att tandställningen inte syns, om man föredrar ett mer diskret alternativ till vanlig tandställning finns det flera olika möjligheter, kontakta Le Tandreglering för mer information.