wood puzzle

Olja hjärnan och skapa visioner med wood puzzle

Olja hjärnan och skapa visioner med wood puzzle

Vill man behålla sin hjärnas kapacitet när man blir äldre så gäller det såklart att träna den. Precis som med övriga kroppen, med andra ord. Annars är det lätt hänt att man blir mindre klar i knoppen med tiden på ett sätt som man inte hade behövt om man utmanade sig med till exempel wood puzzle.

Dessa träpussel är inte bara väldigt rogivande, trä brukar ju ha den effekten på oss människor, utan de skänker oss även en utmaning i en estetisk förpackning.

Visonerna som för oss framåt

Det gäller förstås att ha tålamod och pilla och lirka länge innan man lär sig hur pusslet i fråga ska lösas. Allt som är värt något här i livet brukar kräva fokus och just tålamod. Det snabbt gångna blir många gånger lika snabbt förgånget.

Hemligheten bakom att få det där fokuset är att drivet måste komma inifrån. Känns något inte intressant är det lätt att snabbt tappa farten. Saker kommer garanterat inte alltid att vara roliga, men är de intressanta så kommer man att fortsätta – även när det känns motigt, segt och jobbigt.

Ofta är det just denna uthållighet – det långsiktiga tänkandet – som skiljer framgång från försök. Det är de människor som har en vision och håller fast vi den, samtidigt som de är flexibla och anpassar sig efter stunden, som till slut tar sig i mål.
Dessa visionärer för världen framåt genom sin passion.

Saken är den att även du kan vara en av dessa visionärer. Man behöver inte förändra världen för att klassas som en sådan. Ibland handlar det helt enkelt om att förändra, och förbättra sin egen värld. Ofta brukar detta sprida ringar på vattnet och plötsligt har du inspirerat andra människor omkring dig till att våga förlika sina drömmar.

Det kan förstås vara stort som smått, det är bara du själv som sätter gränserna.